El Ceip Sa Garriga forma part de la "Xarxa de centres cooperants de Menorca" (Fons menorquí de cooperació), el nostre centre està en contacte amb l'escola "Emma Lídia Sánchez Díaz" de Nicaragua. Apart de tractar els temes que es plantegen desde de la xarxa, realitza durant el curs una sèrie d'activitats relacionades amb la solidaritat i cooperació.

dimarts, 14 de maig del 2019

L'ABRAÇADA DELS POBLES

El passat divendres 10 de maig vam celebrar l'acte anomenat "L'abraçada dels pobles". Hi vam participar tota l'escola, alumnes, mestres i famílies que es van voler sumar a la iniciativa.

L'activitat s'enmarca en una iniciativa europea dins el marc del 70 aniversari de la Declaració dels drets Humans i del Dia Internacional de les persones migrants, i a la que s'ha adherit la "Xarxa de centres cooperants" de la que forma part la nostra escola.


Es tracta d'un acte simbòlic que vol representar la solidaritat i l'acolliment de  les persones de diferents procedencies. Amb aquest acte hem volgut rebutjar l'odi, la discriminació, el racisme i la violència. A la vegada que volem posar de manifest el nostre rebuig per les polítiques migratòries que converteixen en crim la solidaritat.

Demanam el compliment de la "Declaració universal dels drets humans": Totes les persones tenim dret a triar on volem viure.

Recordem que totes les persones han estat migrants en algun moment de la seva història.

A la nostra escola VOLEM OBRIR ELS BRAÇOS, VOLEM OBRIR PORTES VOLEM OBRIR FRONTERES!.

Us deixam un vídeo de l'acte: